Omgaan met een beperking of ziekte

Een goede balans vinden tussen je geestelijke en lichamelijke gezondheid is niet altijd even makkelijk. Bijvoorbeeld als je een beperking hebt of dagelijks om moet gaan met de gevolgen van een ziekte. Vaak geldt dat niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving. Sociaal Werk de Kop biedt mogelijkheden om jou en de mensen in jouw omgeving daarbij te helpen. Ook zijn er veel vrijwilligers met wie wij je in contact kunnen brengen. Zij helpen jou graag om het bijvoorbeeld makkelijker te maken de deur uit te gaan of mee te doen aan activiteiten.

Hoe helpen wij jou?

Je kunt met al je vragen over mentale en fysieke gezondheid terecht bij Sociaal Werk De Kop. In een kennismakingsgesprek bekijkt onze medewerker samen met jou waar jij ondersteuning bij nodig hebt. Waar heb jij moeite mee? Waar ligt de oplossing? Kunnen mensen uit je directe omgeving daarbij helpen? Of wil je graag in contact komen met een maatje die met jou mee gaat naar een activiteit? Als er meerdere vragen of problemen zijn, kan het opstellen van een plan van aanpak helpen. Samen maken we afspraken over de stappen die we willen zetten op weg naar een oplossing. Bij dit plan kun je ook mensen uit je omgeving betrekken die jij vertrouwt.

Onze begeleiding

Onze medewerkers gaan graag het gesprek met jou aan. Soms blijkt dat de ondersteuning die wij kunnen bieden niet voldoende is. Dan verwijzen we je, altijd in overleg, door naar een organisatie die je wel verder kan helpen. Wij werken samen met veel organisaties, zoals zorgaanbieders, gemeenten, huisartsen en woningcorporaties). In alle gevallen staat jouw vraag bij ons voorop.

Kosten

De ondersteuning die we bieden is gratis.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!