Zoek hulp bij verwaarlozing

Als je niet (meer) voor jezelf of voor een ander zorgt, dan heet dat verwaarlozing. Er zijn verschillende vormen: er kan sprake zijn van lichamelijke verwaarlozing, waarbij er niet goed voor je wordt gezorgd of waarbij jij niet goed voor jezelf zorgt. Ook emotionele verwaarlozing komt veel voor, waarbij je geen of weinig liefde en aandacht krijgt.

Waardoor?

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom iemand zichzelf of een ander zou verwaarlozen. Je bent bijvoorbeeld eenzaam, of rouwt om het verlies van een dierbare. Of je bent je werk kwijtgeraakt en het lukt je niet structuur aan te brengen in je dag. Je hebt geen energie meer om te koken, je huis schoon te maken of de deur uit te gaan. Het kost je moeite je voor te stellen hoe je hier weer uit kunt komen. Als je hierover wilt praten, kun je terecht bij Sociaal Werk De Kop.

Onze begeleiding

We gaan met jou in gesprek en brengen de mogelijkheden die je hebt in beeld. Jij geeft aan wat je wel of niet wilt, jouw vraag staat bij ons voorop. Als dit mogelijk is, kun je ook vertrouwde mensen uit je directe omgeving uitnodigen om mee te praten en je te ondersteunen. Het is goed mogelijk dat het je zo zelf lukt om je leven weer op orde te krijgen. Het is ook mogelijk dat je gespecialiseerde hulp nodig hebt. Als we dat samen vaststellen, kunnen we je doorverwijzen naar een andere organisatie. We doen dit alleen als jij hiermee akkoord gaat.

Kosten

De ondersteuning die we bieden is gratis.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!