Regelingen

Wie met zorg te maken heeft, komt allerlei wetten en regelgeving tegen. Het zorglandschap verandert snel. Op deze pagina proberen wij de belangrijkste wetten en regelgeving voor u op een rij te zetten. Mist u zaken of hebt u verbetersuggesties? We horen het graag!

Hoe zit het ook alweer?

Veel algemene informatie over hoe de zorg nu is geregeld kunt u vinden op de officiële website van de overheid: www.hoeverandertmijnzorg.nl.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)

De Wet  Maatschappelijke Ondersteuning valt onder de gemeente. Alle informatie over de zorg waarvoor u bij de gemeente Steenwijkerland terecht kan, staat op de website van de gemeente. Het gaat dan om de jeugdwet, de Wmo en de participatiewet. Als mantelzorger en als hulpvrager heeft u altijd recht op gratis cliëntondersteuning. Wilt u hier gebruik van maken? Vraag hier dan om bij de Wmo.

Wet Langdurige Zorg (WLZ)

De Wet Langdurige Zorg is bedoeld voor mensen in de nabije omgeving die voortdurend (intensieve) zorg nodig hebben. Denk daarbij aan chronisch zieken, kwetsbare ouderen en mensen met een ernstige geestelijke of lichamelijke beperking of aandoening. Alle inwoners in Steenwijkerland die recht hebben op langdurige zorg (met een WLZ-indicatie) kunnen kosteloos hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Zij ondersteunen u of uw naaste bij al uw vragen over het regelen en de uitvoeren van langdurige zorg.

Zorgverzekeringswet (ZVW)

De overheid bepaalt wat er in het basispakket van de zorgverzekeraar zit. Het basispakket dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek.

 

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!