Rechtswinkel

Al meer dan 25 jaar kunnen inwoners van de gemeente Steenwijkerland bij de Rechtswinkel Steenwijkerland terecht voor gratis juridisch advies. De Rechtswinkel is onderdeel van Sociaal Werk De Kop.

Rechtswinkel Steenwijk: juridisch advies

Scheiding, problemen op het werk of onenigheid met de buren? Bij de Rechtswinkel kunnen inwoners van Steenwijkerland aankloppen voor gratis juridisch advies tijdens onze inloopspreekuren. Ook voor belastingvragen kunt u op maandagochtend bij ons terecht. Mocht u elders niet terecht kunnen voor uw belastingvragen, dan kunnen wij u helpen. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Voor een eenvoudige vraag kunt u telefonisch of per email contact opnemen.

Vrijwillige juridische adviseurs

De Rechtswinkel bestaat uit een team van vrijwillige juridische adviseurs. Van familierecht tot belastingrecht, van sociale zekerheid tot huurovereenkomsten: de adviseurs kunnen over allerlei juridische kwesties adviseren. We zijn er voor personen, verenigingen, stichtingen en vrijwilligersorganisaties.

Enkele voorbeelden van vragen:

  • U heeft een meningsverschil met uw werkgever, omdat bijvoorbeeld uw loon niet wordt uitbetaald of ontslag dreigt.
  • U wilt gaan scheiden of er moeten afspraken worden gemaakt over alimentatie en omgang met de kinderen.
  • U heeft een geschil met de buren, bijvoorbeeld over de grens tussen percelen. Welke rechten/plichten heb ik?
  • U heeft problemen met een winkel of leverancier: de telefoon doet het niet, de gasrekening klopt niet, u krijgt een abonnement aangesmeerd dat u niet wilt. Hoe kunt u dit oplossen?
  • U heeft problemen met de (ver-)huurder van uw woning.
  • U bent erfgenaam en de nalatenschap heeft misschien wel meer schulden dan bezittingen. Wat te doen?
  • U heeft schade die vergoed moet worden.

Inloopspreekuur

Maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur in de Buze, Oostwijkstraat 110 in Steenwijk. Elke maandag van 9.00 tot 12.00 uur belastingadvies.

Vanaf 1 maart zijn we te vinden aan het Stationsplein 10 in Steenwijk. Heeft u een vraag? U kunt mailen naar rechtswinkel@sociaalwerkdekop.nl of bellen naar (06) 307 179 04.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!