Fijn en veilig wonen

Fijn en veilig wonen is belangrijk voor iedereen. Je wil je thuis voelen in je wijk, buurt en straat. En meestal gaat dat goed. In de dorpen en wijken van Steenwijkerland zijn veel initiatieven en activiteiten die het samenleven prettig maken. Veel vrijwilligers zetten zich hier voor in. Onze medewerkers werken graag samen met jou aan een prettige leefomgeving.

Hoe helpen wij jou?

Als inwoner van de gemeente Steenwijkerland kun je bij ons terecht met al je ideeën over de verbetering van jouw straat of buurt. Is de speeltuin bijvoorbeeld verouderd of maak je je zorgen over de veiligheid van kinderen? Of is er behoefte aan meer groen in de wijk? Wij organiseren veel ontmoetingsactiviteiten, bijvoorbeeld samen eten in het dorpshuis, een wandelgroep of een buurtcirkel voor alleenstaande ouderen. Er zijn veel mogelijkheden om je woonomgeving plezieriger en sterker te maken. Wil jij je inzetten voor een sterke buurt? Dan kan je contact opnemen met de buurtwerker in jouw wijk of dorp.

Onze begeleiding

Natuurlijk is het niet overal koek en ei. Burenruzies, rommel op straat en een onveilig gevoel komen ook voor. Samen met jou maken onze buurtwerkers plannen om onveiligheid in wijk, straat of dorp bespreekbaar te maken. We bespreken signalen over verkeersonveilige situaties, afval op straat en hangjongeren en zoeken samen naar oplossingen. Als het nodig is, betrekken we ook de wijkagent of gemeente bij de vraag.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!