Terug naar Nieuws

Druk bezochte Dag van de Mantelzorg!

Gepubliceerd op:

 

Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer op rij de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe in Steenwijk gevierd. Ieder jaar worden rond 10 november overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook in Steenwijkerland. Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Met bijna 60 standhouders was het aanbod weer groter dan vorig jaar, dit jaar voor het eerst vanuit Sociaal Werk De Kop, de welzijnsorganisatie die inmiddels al bijna een jaar in Steenwijkerland actief is.  “Op dit soort dagen komt de verbindende rol van het Mantelzorgnetwerk heel duidelijk naar voren, iedereen draagt de mantelzorgers een warm hart toe en dat is waar het deze dag ook om gaat”, aldus Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. “Wat een mooie grote zorgmarkt en wat heerlijk dat de wellnessbrigade er weer is!” zo klonk het. Er is volop informatie gedeeld en er zijn mooie gesprekken gevoerd. Door de wellnessbrigade zijn heel veel nagels gelakt, knipbeurten door de kapster verzorgd en handen en voeten gemasseerd. En er werden freehugs, complimenten en geluksmomentjes uitgedeeld. 

Mantelzorgers kunnen het hele jaar terecht bij Sociaal Werk De Kop voor ondersteuning, informatie of een luisterend oor. Meer info via www.sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Maar natuurlijk ook voor buurtmaatschappelijk werk, de Rechtswinkel, vragen aan buurtwerkers sport, het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en verdere vragen rondom welzijn.

De foto's in het album hiernaast zijn gemaakt door Jolanda Vermaire van Zilverslang Fotografie

Deze foto's zijn rechtenvrij, dit betekent dat u als bezoeker deze foto gratis kunt downloaden vanuit onze website.

Foto's

Bekijk ook

23-09-2019

Nieuwsbrief najaar 2019 staat online!

De nieuwsbrief najaar 2019 van Sociaal Werk De Kop (zie rechts onder 'downloads') staat online en bevat veel informatie voor iedereen, van jong tot oud! Veel leesplezier gewenst! Onze volgende nieuwsbrief verschijnt in januari 2020.   Ps. wilt u onze nieuwsbrief voortaan digitaal ontvangen? S…
Lees meer
 
20-05-2019

Kaarten Letter voor Letter

Dinsdag 21 mei om 19.30 uur is de theatervoorstelling Letter voor Letter in de Meenthe.
Lees meer
 
20-05-2019

Nieuwsbrief mei 2019

De tweede nieuwsbrief van Sociaal Werk De Kop (zie rechts onder 'downloads') is een feit! 
Lees meer