Terug naar Nieuws

Druk bezochte Dag van de Mantelzorg!

Gepubliceerd op:

 

Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer op rij de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe in Steenwijk gevierd. Ieder jaar worden rond 10 november overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook in Steenwijkerland. Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Met bijna 60 standhouders was het aanbod weer groter dan vorig jaar, dit jaar voor het eerst vanuit Sociaal Werk De Kop, de welzijnsorganisatie die inmiddels al bijna een jaar in Steenwijkerland actief is.  “Op dit soort dagen komt de verbindende rol van het Mantelzorgnetwerk heel duidelijk naar voren, iedereen draagt de mantelzorgers een warm hart toe en dat is waar het deze dag ook om gaat”, aldus Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. “Wat een mooie grote zorgmarkt en wat heerlijk dat de wellnessbrigade er weer is!” zo klonk het. Er is volop informatie gedeeld en er zijn mooie gesprekken gevoerd. Door de wellnessbrigade zijn heel veel nagels gelakt, knipbeurten door de kapster verzorgd en handen en voeten gemasseerd. En er werden freehugs, complimenten en geluksmomentjes uitgedeeld. 

Mantelzorgers kunnen het hele jaar terecht bij Sociaal Werk De Kop voor ondersteuning, informatie of een luisterend oor. Meer info via www.sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Maar natuurlijk ook voor buurtmaatschappelijk werk, de Rechtswinkel, vragen aan buurtwerkers sport, het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en verdere vragen rondom welzijn.

De foto's in het album hiernaast zijn gemaakt door Jolanda Vermaire van Zilverslang Fotografie

Deze foto's zijn rechtenvrij, dit betekent dat u als bezoeker deze foto gratis kunt downloaden vanuit onze website.

Bekijk ook

01-11-2018

Nieuwsbrief mantelzorgers november/december

De laatste nieuwsbrief van 2018 voor mantelzorgers is uit, met daarin onze uitgebreide agenda voor de laatste maanden van het jaar. Veel leesplezier en graag tot ziens!
Lees meer
 
07-09-2018

Meer Vrijwilligers in Korte Tijd!

Meld je aan voor de infoavond op donderdagavond 13 september in De Buze!
Lees meer
 
28-08-2018

Nieuws voor mantelzorgers

Er is weer een nieuwsbrief uit voor mantelzorgers, met daarin volop nieuws en handige informatie. En natuurlijk vindt u ook weer de agenda met alle activiteiten op een rij. Veel leesplezier!
Lees meer