Terug naar Nieuws

Druk bezochte Dag van de Mantelzorg!

Gepubliceerd op:

 

Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer op rij de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe in Steenwijk gevierd. Ieder jaar worden rond 10 november overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook in Steenwijkerland. Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten: familieleden, vrienden, kennissen en buren. Kenmerkend is de reeds bestaande persoonlijke band tussen de mantelzorger en zijn of haar naaste. Daarnaast gaat het om langdurige zorg die onbetaald is.

Met bijna 60 standhouders was het aanbod weer groter dan vorig jaar, dit jaar voor het eerst vanuit Sociaal Werk De Kop, de welzijnsorganisatie die inmiddels al bijna een jaar in Steenwijkerland actief is.  “Op dit soort dagen komt de verbindende rol van het Mantelzorgnetwerk heel duidelijk naar voren, iedereen draagt de mantelzorgers een warm hart toe en dat is waar het deze dag ook om gaat”, aldus Paula Bierma, buurtwerker bij Sociaal Werk De Kop. “Wat een mooie grote zorgmarkt en wat heerlijk dat de wellnessbrigade er weer is!” zo klonk het. Er is volop informatie gedeeld en er zijn mooie gesprekken gevoerd. Door de wellnessbrigade zijn heel veel nagels gelakt, knipbeurten door de kapster verzorgd en handen en voeten gemasseerd. En er werden freehugs, complimenten en geluksmomentjes uitgedeeld. 

Mantelzorgers kunnen het hele jaar terecht bij Sociaal Werk De Kop voor ondersteuning, informatie of een luisterend oor. Meer info via www.sociaalwerkdekop.nl of 0521-745080. Maar natuurlijk ook voor buurtmaatschappelijk werk, de Rechtswinkel, vragen aan buurtwerkers sport, het VIP (Vrijwilligers Informatie Punt) en verdere vragen rondom welzijn.

De foto's in het album hiernaast zijn gemaakt door Jolanda Vermaire van Zilverslang Fotografie

Deze foto's zijn rechtenvrij, dit betekent dat u als bezoeker deze foto gratis kunt downloaden vanuit onze website.

Foto's

Bekijk ook

25-07-2022

Kantoor gesloten op 2 augustus

Op dinsdag 2 augustus staat het ‘Spektakel van Steenwijk’, oftewel de Wielerronde, gepland. Op deze dag wordt in de ochtend al begonnen met opbouwen en plaatsen van dranghekken etc. Dit gebeurt pal voor de deur van ons kantoor, locatie Golfstaete. Ons pand is hierdoor die dag niet g…
Lees meer
 
03-05-2022

Kantoor gesloten tijdens feestdagen

Onze kantoren zijn gesloten tijdens Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. 
Lees meer
 
14-04-2022

Start rouwgroep

Rouw is niet iets waar je een streep onder kunt zetten. Je kunt je niet zomaar over het verlies heenzetten en doorgaan met je leven. Het vraagt om met het verlies te leren leven in een wereld die voor jou veranderd is. Deze nieuwe wereld zul je opnieuw moeten leren kennen.
Lees meer