Terug naar Nieuws

Meer Vrijwilligers in Korte Tijd!

Gepubliceerd op:
Meer Vrijwilligers in Korte Tijd!

Meld je aan voor de infoavond op donderdagavond 13 september in De Buze!

Vrijwilligers werven en behouden is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat geldt ook voor het besturen van een vereniging. Meerdere verenigingen kampen namelijk met een tekort aan vrijwilligers, zowel sportverenigingen als wijkverenigingen en verenigingen voor cultuur. Met betrekking tot dit knelpunt organiseert Sociaal Werk De Kop, in samenwerking met de gemeente Steenwijkerland, de succesvolle cursus 'Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd'.


Deze cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten zoals vergroting van de vrijwilligerspool, invullen bestuursfuncties, etc. Inmiddels hebben ruim 1100 verenigingen in heel Nederland de methode met succes toegepast.
Graag nodigen wij u uit voor de informatieavond, waarin we uitleggen hoe de methode bij uw vereniging tot meer vrijwilligers kan leiden. Aan het eind van de avond heeft u de mogelijkheid tot inschrijven voor de cursus. Deelname aan de informatieavond en de cursus is gratis.


De informatieavond vindt plaats op donderdag 13 september in De Buze in Steenwijk
{Oostwijkstraat 110}.
Het programma
19.15 uur Inloop met koffie en thee
19.30 uur Start informatieavond
21.15 uur Einde avond

U kunt zich aanmelden door het versturen van een e-mail naar k.rijkelijkhuizen@sociaalwerkdekop.nl Voor meer informatie en eventuele vragen kunt u contact opnemen met Sociaal Werk De Kop, via 0521-745080

13-11-2018

Druk bezochte Dag van de Mantelzorg!

  Afgelopen vrijdag werd voor de derde keer op rij de Dag van de Mantelzorg in De Meenthe in Steenwijk gevierd. Ieder jaar worden rond 10 november overal in het land mantelzorgers in het zonnetje gezet. Zo ook in Steenwijkerland. Mantelzorg is de zorg voor chronisch zieken, gehandicapten en hu…
Lees meer