Netwerk Dementie Steenwijkerland

De zorg voor een familielid met de ziekte dementie is zwaar en heeft vaak een langdurig karakter. Het ziekteproces waarin je verzeild raakt is intensief en onomkeerbaar. Het omgaan met een geliefd persoon met dementie roept vaak veel vragen en emoties op.

In Steenwijkerland is het Netwerk Dementie Steenwijkerland actief. Het netwerk is door diverse partijen vertegenwoordigd, waaronder Sociaal Werk De Kop. Het Netwerk streeft naar meer erkenning, bewustwording en aandacht voor goede zorg en welzijn als er sprake is van dementie. Daarom de slogan "Samen werken we aan een dementievriendelijk Steenwijkerland".

Het is te allen tijde mogelijk om informatie te vragen of een vraag te stellen aan één van de casemanagers dementie. Zij zijn op werkdagen te bereiken via 0522 - 234 111. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Kijk voor meer informatie op: www.dementie-steenwijkerland.nl.

 

In Steenwijkerland is begin 2016 de Dementheek geopend. Een plek waar u terecht kunt voor veel informatie, een praatje en waar ook materialen te leen zijn over dementie.  Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen! De Dementheek is te vinden in Zonnekamp, verdere info is te vinden via de website www.dementheek-steenwijkerland.nl/

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.