Taalpunt

Het Taalpunt is een plek voor iedereen die (beter) wil leren lezen, schrijven of de Nederlandse taal goed wil leren spreken. Het Taalpunt biedt ook hulp bij rekenen en digitale vaardigheden. Het Taalpunt helpt je verder!

Waar vind je het Taalpunt?

Het Taalpunt vind je op de 1e verdieping van de bibliotheek in Steenwijk aan de Meppelweg 47A. Op maandag van 13.00 tot 15.00 uur en donderdag van 18.30 tot 20.00 uur heeft de taalpuntdocent/coördinator spreekuur. Je bent dan van harte welkom!

Wie zijn de coördinatoren?

Antoinette Versteeg is Taalpuntcoördinator. Mieke Peters is coördinator voor rekenen en digitale vaardigheden. Zij hebben contact met organisaties en scholen in Steenwijkerland die te maken (kunnen) hebben met laaggeletterden en laaggecijferden. Het is van groot belang dat deze organisaties en scholen het Taalpunt kennen. Zij kunnen inwoners doorverwijzen naar het Taalpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 
Hoe helpt het Taalpunt jou?

In een kennismakingsgesprek brengt de coördinator samen met jou in kaart waar je behoefte aan hebt. Beter lezen, schrijven of Nederlands leren spreken? Of weten hoe je een bericht verstuurt via WhatsApp of kunt mailen? Het kan allemaal! De coördinator gaat daarna op zoek naar een taalcoach, een rekencoach of iemand die je helpt je digitale vaardigheden te verbeteren.

Getrainde vrijwilligers

De taal- of rekencoach is een vrijwilliger die jou helpt bij het beter leren begrijpen en spreken van de Nederlandse taal of bij het verbeteren van jouw rekenvaardigheden. De coaches krijgen een training van zes bijeenkomsten van 2,5 uur om deelnemers nog beter te kunnen ondersteunen. Welk lesmateriaal is beschikbaar en welke manier is het beste om de deelnemer te begeleiden? De taalpuntdocenten ondersteunen de taalcoaches.

Meer weten? 

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer informatie? Of wil jij je inzetten als taal- of rekencoach? Mail dan naar info@taalpuntsteenwijkerland.nl of bel 06 307 165 92.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.