Leefstijlondersteuning

Sport en bewegen is belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid, maar ook omdat je vaak anderen ontmoet en sámen beweegt. De buurtwerkers sport van Sociaal Werk De Kop willen alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland stimuleren om een gezonde leefstijl te omarmen. Hierbij hebben we extra aandacht voor bijvoorbeeld ouderen en mensen met een beperking.

Door sport en bewegen krijgen je zelfvertrouwen, weerbaarheid, vitaliteit en gezondheid een flinke boost. Vaak vergroot het ook jouw sociale netwerk. Ouderen bijvoorbeeld blijven door te sporten actief en doen langer mee in de maatschappij. We organiseren laagdrempelige beweegactiviteiten in de wijk, zoals wandelingen vanuit het Diabetescafé en de rollatorloop van buurtzorg.

Bij een gezonde levensstijl hoort ook gezonde voeding. De buurtwerkers sport haken aan bij bestaande kook- en eetgroepen en geven informatie over gezonde voeding. Ook bieden we naschools sportaanbod BAAS (Be Active After School), ondersteunen we sporttoernooien, de Koningspelen en andere grote evenementen en zijn we intermediair van het Jeugdsport-, cultuur- en zwemfonds.

Meer weten over ons aanbod op het gebied van leefstijl? Neem dan gauw contact met ons op!

 

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.