Fijn en veilig wonen

Fijn en veilig wonen is belangrijk voor iedereen. Je wilt je thuis voelen in je straat, buurt en dorp. De buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop werken samen met jou aan de leefbaarheid in de gemeente Steenwijkerland. Zijn er zaken in je buurt of dorp die je wilt verbeteren? Maar weet je niet goed hoe je dat moet doen? Wij kunnen je hierbij ondersteunen.

Hoe ondersteunen wij jou?

We beginnen bij jouw vraag of wens. Sociaal Werk De Kop vindt het belangrijk dat jij als inwoner zelf aangeeft wat beter kan in jouw omgeving. De buurtwerkers helpen je om zelf oplossingen te bedenken en jouw talenten hierbij in te zetten. De buurtwerkers kijken per situatie wat er aan de hand is, wat er nodig is, wat de buurt of het dorp zelf kan en welke (professionele) organisaties daar eventueel bij kunnen helpen. Onder het genot van een kop koffie of thee gaan we graag met jou in gesprek. Maar we zoeken ook samenwerking met bijvoorbeeld dorpsbelangen, wijk- en buurtverenigingen, gemeente en woningbouw. Zo maken we samen jouw woonomgeving gezonder, fijner en leefbaarder.

Afspraak maken?

Wil je dat we een keer bij jou in de straat langskomen om samen met jou en jouw buren te praten over het wonen en leven in jullie wijk of dorp? Neem dan contact met ons op.

 Agenda

Eindpresentatie CultuurLab 2024
07 september 2024
Bekijk activiteit
Internationale Vrouwendag
08 maart 2025
Bekijk activiteit
Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.