GeWOON besparen

Aanpak energiearmoede:

De Gemeente start nieuw programma om energie te besparen: geWOON samen met woningcorporaties en welzijnsorganisaties. De gemeente Steenwijkerland heeft geld van het Rijk gekregen voor de aanpak van energiearmoede. De gemeente doet dit samen met de woningcorporaties en welzijnsorganisaties. Het programma heet ‘geWOON besparen’.

Met dit programma worden huurders en woningeigenaren geholpen met het verbeteren van hun woning dat een laag energielabel heeft, als de inwoner daar zelf de financiële mogelijkheden niet voor heeft. 

Samenwerking:
Wethouder Marcel Scheringa is blij met de samenwerking van de gemeente met Wetland Wonen, Woonconcept, Sociaal Werk De Kop en de stichting Duurzaam Steenwijkerland. ‘’Samen helpen we onze inwoners met het verlagen van hun energieverbruik. We geven advies én gaan direct aan de slag door energiebesparende producten in hun huis aan te brengen”, legt de wethouder uit. Het gaat om dingen als tochtstrip en brievenbusborstels maar ook grotere aanpassingen zoals isolatie van vloeren en muren. Als eerste worden de huurwoningen aangepakt die binnenkort gerenoveerd worden of voor groot onderhoud op de lijst staan. ‘’Stap voor stap willen we zoveel mogelijk inwoners helpen om te besparen op hun woonlasten”, ligt wethouder Scheringa toe. Er komen meer acties aan waarbij energie besparen centraal staat. Scheringa: ‘’Al deze acties zijn erop gericht om inwoners te helpen met het besparen van energie. Want energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen. Daarom gaan we geWOON besparen.’’

Meer informatie?
Neem dan contact op met onze buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop: (0521) 745 080 of mail naar info@sociaalwerkdekop.nl

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.