KIES groep

Een scheiding brengt spannende veranderingen met zich mee. Niet alleen voor de partners, maar zeker ook voor de kinderen. Bijvoorbeeld steeds één van de ouders missen, verhuizen of wennen aan een nieuwe partner of stiefbroers en –zussen. KIES (Kinderen In Echtscheiding Situaties) helpt jou om te gaan met een scheiding.

Werkwijze

In de KIES groep ontmoet je andere kinderen met gescheiden ouders. Door middel van creatieve spelvormen, opdrachten en kringgesprekken leer je praten over jouw gevoelens en wat je moeilijk vindt. Daarnaast hoor je hoe leeftijdsgenoten omgaan met de scheiding van hun ouders. Naast het gevoel dat je niet de enige bent in een scheidingssituatie, kunnen jullie elkaar steunen en tips geven. In de bijeenkomsten is aandacht voor onderwerpen die jullie zelf inbrengen.

Daarnaast komt aan de orde:

  • kennis maken met verschillende situaties van kinderen en echtscheiding en aandacht voor de eigen situatie
  • gevoel en gedrag, je kunnen uiten
  • omgaan met iets dat je moeilijk vindt
  • keuzes maken voor eigen houding en gedrag, voor jezelf denken
  • vertrouwen in anderen en zelfvertrouwen
  • oefenen van moeilijke gesprekken
  • bewust worden van eigen kwaliteiten en mogelijkheden

We werken volgens de landelijk erkende KIES methode. Kijk voor meer informatie hierover op de website van Kies.

Voor wie?

Sociaal Werk De Kop organiseert KIES groepen voor kinderen van gescheiden ouders van 7 tot en met 12 jaar. Het is mogelijk om samen met een broer en/of zus deel te nemen. 

Aanmelden

De KIES groep bestaat uit 8 bijeenkomsten. Bij genoeg aanmeldingen gaat een groep van start (minimaal 2 KIES groepen per jaar). Vooraf is een voorlichtingsavond voor de ouder(s). Hierin leggen we uit hoe kinderen een scheiding verwerken, hoe de groepsbijeenkomsten eruit zien en hoe je als ouder(s) je kinderen ondersteunt. Meer weten of jullie kind(eren) aanmelden? Neem dan contact met ons op.

Kosten

Deelname aan de KIES groep is gratis.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.