Hulp bij een gezonde leefstijl

Sport, bewegen en gezonde voeding is belangrijk. Niet alleen omdat het goed is voor de gezondheid. Door sport en bewegen vergroot je jouw zelfvertrouwen, weerbaarheid en vitaliteit. Samen bewegen vergroot vaak ook jouw sociale netwerk.

Begeleiding door onze buurtwerkers sport

Onze buurtwerkers sport stimuleren, motiveren en faciliteren alle inwoners van de gemeente Steenwijkerland om gezond te leven. Dit doen we door inwoners en verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten bij jou in de buurt, zoals peutergym, wandelgroepen en sportdagen. We geven iedereen de kans om mee te doen: jong en oud, met of zonder beperking.

Daarnaast ondersteunen we verenigingen en scholen. We geven onder andere advies over sporten voor kinderen met een motorische achterstand en helpen bij het organiseren van een evenement. Onze ondersteuning is altijd gericht op wat de inwoner, vereniging of school nodig heeft.

Gezond leven maakt het verschil

Naast bewegen zelf is sporten ook een goede manier om uit huis te komen, meer activiteiten te ondernemen en je daardoor minder eenzaam te voelen. Wil je graag meer bewegen of gezonder leven, maar vind je dit lastig om zelf op te pakken? Dan helpen onze buurtwerkers sport je graag op weg! We kijken wat bij je past en wat je leuk vindt om te doen. 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

De buurtwerkers sport zijn intermediair van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Lukt het niet om sportkleding aan te schaffen of om het clubgeld voor de sportvereniging te betalen, waardoor jouw kind niet kan sporten? We informeren je graag over de mogelijkheid om gebruik te maken van middelen uit het fonds.

Meer weten?

Wil jij ook meer bewegen of meer weten over het werk van de buurtwerkers sport? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over bewegen in Steenwijkerland vind je ook op de website van de gemeente.

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.