Verenigingsondersteuning

Op vraag ondersteunen we sportverenigingen in Steenwijkerland. Je kunt bij ons terecht met vragen als:

  • hoe werven we meer vrijwilligers of nieuwe bestuursleden?
  • hoe zorgen we ervoor dat specifieke expertise niet verloren gaat bij het aftreden van een bestuurslid?
  • we zoeken financiering voor ons project, waar kunnen we terecht?
  • Hoe organiseren we een ‘gezonde’ kantine of rookvrij sportcomplex?

Ook bieden we extra ondersteuning voor trainers (‘train de trainer’). Afhankelijk van de vraag kijken we mee met de training, geven we advies en/of organiseren een voorbeeldtraining. Daarnaast organiseren we sportcafés waarin we informatie geven over uiteenlopende, sport overstijgende onderwerpen.

Onze begeleiding

Onze buurtwerkers sport kijken samen met jou hoe we jullie vraag het beste kunnen oplossen. Soms geven we advies, maar het kan ook voorkomen dat er behoefte is aan meer ondersteuning. Dan kijken we samen naar wie wat oppakt of dat er meer expertise nodig is om de vraag op te lossen.

Cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’

In samenwerking met de gemeente Steenwijkerland bieden we de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’ aan. De cursus is gebaseerd op een persoonsgerichte werving van vrijwilligers. Deze werkwijze heeft in de praktijk keer op keer geleid tot succesvolle resultaten, zoals vergroting van de vrijwilligerspool of het invullen van bestuursfuncties. De cursus is niet alleen bedoeld voor sportverenigingen, maar ook voor andere verenigingen met een maatschappelijk belang zoals wijk- of cultuurverenigingen.

Meer weten?

Wil je meer weten over wat we voor jullie vereniging kunnen doen of wil je deelnemen aan de cursus ‘Meer Vrijwilligers in Kortere Tijd’? Neem dan contact met ons op. De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.