Jonge mantelzorgers

Ben je tussen de 5 en 18 jaar? Zorg je voor - of heb je zorgen om - een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Misschien heeft iemand uit jouw gezin kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien heb je een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is. Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. Je staat dus niet alleen!

Hoe helpen wij jou?

Sociaal Werk De Kop organiseert regelmatig leuke activiteiten voor jonge mantelzorgers. Hou hiervoor onze agenda in de gaten. Tijdens deze activiteiten ben je lekker bezig en kom je in contact met andere kinderen waar thuis ook iets dergelijks speelt. Je zult merken dat je niet de enige bent en je kunt - als je wilt - je verhaal eens kwijt. Dat lucht lekker op.

Meer weten of aanmelden?

Wil je meer weten of wil je meedoen aan een activiteit? Voor jonge mantelzorgers in de basisschoolleeftijd kun je contact zoeken met Paula Bierma via p.bierma@sociaalwerkdekop.nl of bellen en appen naar 06-30297034. Voor jonge mantelzorgers van 12 tot en met 18 jaar kun je contact zoeken met Jelma Jonkers via j.jonkers@sociaalwerkdekop.nl of bellen en appen naar (06) 302 963 92.

Het is natuurlijk ook prima als jouw vader, moeder of iemand anders in jouw omgeving contact met ons opneemt. Dat kan via info@sociaalwerkdekop.nl of (0521) 745 080. We hebben ook een facebook pagina, waar we je over alles op de hoogte houden.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.