Jonge mantelzorgers

 

Ben je tussen de 5 en 18 jaar? Zorg je voor of heb je zorgen om een langdurig ziek of gehandicapt familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Misschien heeft iemand uit jouw gezin kanker, MS, reuma, een ernstige spierziekte, psychiatrische klachten of een verslaving. Misschien heb je een broer of zus met ADHD, autisme of iets dat hier op lijkt. Het kan zijn dat je hierdoor meer zorg op je neemt dan jouw leeftijdsgenoten. Vaak gaat de meeste aandacht in het gezin uit naar degene die ziek is.

Ongeveer één op de vijf jongeren is mantelzorger. In Steenwijkerland zijn ongeveer 600 jonge mantelzorgers. Je staat dus niet alleen! Bij het Mantelzorgnetwerk Steenwijkerland werkt Jolanda Terlien als consulent voor jonge mantelzorgers. Samen organiseren leuke activiteiten waaraan je kunt meedoen. Tijdens deze activiteiten ben je lekker bezig en kom je in contact met andere kinderen waar thuis ook iets dergelijks speelt. Je zult merken dat je niet de enige bent en je kunt als je wilt je verhaal eens kwijt. Dat lucht lekker op.

Aanmelden of contact?

Wil je meer weten over jonge mantelzorgers, of wil je meedoen aan een activiteit, dan kun je contact met ons zoeken via info@mantelzorgnetwerksteenwijkerland.nl of via tel. 0521-539888.  
En natuurlijk is het ook prima als je vader of moeder of iemand anders in jouw omgeving, kan jou aanmeldt of belt voor informatie. 

En we hebben een facebookpagina, waar we je over alles op de hoogte houden! https://www.facebook.com/jongemantelzorgerssteenwijkerland

Contact

 Agenda

Op dit moment zijn er geen geplande activiteiten.

Overzicht

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!