Netwerk Dementie Steenwijkerland

De zorg voor een familielid met de ziekte dementie is zwaar en heeft vaak een langdurig karakter. Het ziekteproces waarin je verzeild raakt is intensief en onomkeerbaar. Het omgaan met een geliefd persoon met dementie roept vaak veel vragen en emoties op.

In Steenwijkerland is het Netwerk Dementie Steenwijkerland actief. Het netwerk is door diverse partijen vertegenwoordigd, waaronder Sociaal Werk De Kop. Het netwerk streeft naar meer erkenning, bewustwording en aandacht voor goede zorg en welzijn als er sprake is van dementie. Daarom de slogan "Samen werken we aan een dementievriendelijk Steenwijkerland".

Stel jouw vraag

Het is mogelijk om informatie te vragen of een vraag te stellen aan één van de casemanagers dementie. Zij zijn op werkdagen te bereiken op telefoonnummer (0521) 385 585. Kijk voor meer informatie op www.dementie-steenwijkerland.nl.

Dementheek

De Dementheek is een plek waar je terecht kunt voor informatie, een praatje en leenmaterialen over dementie. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Je vindt de Dementheek aan de Oyershoeve 1 in Steenwijk (Zonnekamp). Verdere informatie is te vinden op de website van Zorggroep Noorderboog.

Contact

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.