Terug naar Nieuws

Project Impacter Steenwijkerland verlengd met 3 jaar

Gepubliceerd op:

Impacter is een project uit het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT). Jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 27 jaar krijgen hiermee inzicht in hun eigen vaardigheden en bouwen zelfvertrouwen op. 

Na een nieuwe subsidieaanvraag en een paar spannende weken in afwachting is er goed nieuws voor Impacter Steenwijkerland: De aankomende drie jaar mag het project van Sociaal Werk De Kop door met het ondersteunen van jongeren.

Impacter is een project wat wordt uitgevoerd door buurtwerkers van Sociaal Werk De Kop. Zij werken hierin samen met scholen, bedrijven, organisaties en professionals, die ervoor zorgen dat jongeren nog meer impact kunnen maken.

Project Impacter verlengd met 3 jaar

Na een nieuwe subsidieaanvraag en een paar spannende weken in afwachting is er goed nieuws voor Impacter Steenwijkerland: De aankomende drie jaar mag het project van Sociaal Werk De Kop door met het ondersteunen van jongeren. Ook na coronatijd is er een grote stijging te zien in het aantal jongeren dat mentale problemen of prestatiedruk ervaart. Jongerenwerker en tevens Jongerencoach Ernst Woldman vertelt: ‘’We zijn trots dat het positieve effect van Impacter wordt erkend en dat wij door mogen ontwikkelen in een tijd waarop als je jong bent veel op je af kan komen. Daarin is het vaak zo dat je veel meer kan dan dat jezelf denkt. Het is mooi dat jongeren binnen Impacter een kans krijgen om te leren in een omgeving waarin ze experimenteren en gewaardeerd worden om wie zij zijn, dat zorgt voor meer vertrouwen in jezelf, je talenten en je plek in de maatschappij’’

Doel van Impacter

Het doel van Impacter is om jongeren tussen de 14 en 27 jaar inzicht te geven in hun eigen vaardigheden, zelfvertrouwen op te laten doen en te laten ervaren hoe het is om iets voor de samenleving te doen. Dat kan individueel maar ook in groepsverband waarin je gezamenlijk aan een doel of project werkt. ‘’We willen de aankomende tijd naast de individuele trajecten ons verder gaan richten op de groepsmethode ImpacterLAB’, aldus Ernst. Hierin kunnen jongeren gezamenlijk met elkaar aan de slag, ontmoeten zij nieuwe leeftijdsgenoten en leren ze van elkaar. Een route bij Impacter betekent dat jij als jongere jezelf beter leert kennen, jouw talenten ontdekt én leert hoe jij deze talenten kunt inzetten voor de maatschappij. Het is dus een manier om je zelfkennis te vergroten en je kwaliteiten verder te ontwikkelen. Bovendien help jij de maatschappij een handje verder, waardoor jij Impact maakt! Je verdient na het afronden van je route een ondertekend certificaat die je kan gebruiken voor je CV.

Meer info en aanmelden. Interesse om samen te werken of wellicht wil jij je graag kosteloos aanmelden? Neem een kijkje op www.impactersteenwijkerland.nl of neem contact op met Ernst Woldman van Sociaal Werk De Kop e.woldman@sociaalwerkdekop.nl 06-57673361.

 

22-11-2022

Informatie over energie in eenvoudige taal

Gas en stroom zijn steeds duurder geworden. Veel mensen moeten nu meer betalen. Veel mensen krijgen daardoor problemen met hun geld. Daarom vind je op deze pagina informatie over de regelingen voor energie in eenvoudige taal. Of klik hier voor meer informatie.
Lees meer