Zorgen voor een ander

In de gemeente Steenwijkerland zijn veel mensen die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een zieke partner, ouder of kind. Dit zijn onze mantelzorgers. Als mantelzorger heb je het niet altijd even makkelijk. Hoewel de zorg voor een ander veel voldoening geeft, kun je als mantelzorger ook overbelast raken. Dit kan ertoe leiden dat je jouw zorgtaak niet meer optimaal kunt uitvoeren. Herken jij je hierin? Dan is het fijn om te weten dat Sociaal Werk De Kop kan helpen.

Hoe helpen wij jou?

Onze medewerkers bieden praktische hulp en begeleiding bij overbelasting. Ook geven we informatie en advies en bieden een luisterend oor. We organiseren bijeenkomsten met lotgenoten, geven speciale aandacht aan jonge mantelzorgers en verzorgen respijtzorg thuis. Alle mantelzorgers in de gemeente Steenwijkerland kunnen bij ons terecht. Meer weten over wat wij voor jou kunnen doen of je aanmelden? Neem dan contact met ons op. Bekijk ook onze startbrochure, hierin lees je wat er allemaal te doen is met en voor mantelzorgers en iedereen die te maken krijgt met een zorgvraag in Steenwijkerland.

Kosten

De ondersteuning die wij bieden is gratis.

Stel een vraag

Wil je meer informatie? Laat dan hieronder je gegevens achter. Om ervoor te zorgen dat de juiste medewerker zo snel mogelijk contact met je opneemt, vragen wij ook om jouw adres en woonplaats.